20.08.2011 Tarih 28031 nolu Resmi Gazetede yayınlanan MGH/2011-01 nolu Tebliğ ile, İnşaat Teknik Değerlendirme ve Bilimsel Araştırma Kurumu TC. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ulusal Teknik Onay yayınlama faaliyeti ile görevlendirilmiştir.

İnşaat Teknik Değerlendirme ve Bilimsel Araştırma Kurumu ayrıca Avrupa Teknik Değerlendirme Kuruluşu (EOTA) üyesi olmuş ve bu kuruluş nezdinde Türkiye adına ülke sözcülüğünü üstlenmiştir.

Bugüne kadar sektördeki üreticilere kazandırdığı teknik onaylar ile sektördeki yenilikçi ürünlerin ve araştırma geliştirme faaliyetlerinin en büyük destekçisi olmuştur.

Verilen belgelere esas tüm tetkik, test, deney ve değerlendirmeler tamamen bağımsız kişi ve kuruluşlar tarafından yapılmakta olup bünyemizde bulunan T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere bir çok akademik ve meslek kuruluşundan katkıda bulunan bağımsız ve idealist teknik uzmanlar ve tetkikçiler ile hizmet vermektedir.

Üreticiler sadece belgelendirme çalışması ile desteklenmemekte, gerektiğinde ARGE Modellemesi, Ürün Geliştirme gibi konularda da danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır.